Ik wil werken!

structuur

Werken geeft je dagen structuur.

Ritme

Werk creëert een ritme in je leven.

Eigenwaarde

Werken stimuleert je zelfredzaamheid.

Jobcoaching

Begeleiding op de werkvloer

Gefeliciteerd met je baan! Het is wel altijd even wennen: nieuwe collega’s en het bedrijf leren kennen. Misschien loop je tegen zaken aan en heb je hulp nodig bij het aanleren van bepaalde werkzaamheden. Bijvoorbeeld bij het omgaan met je baas, collega’s of andere mensen die je tijdens je werk tegenkomt. De jobcoach adviseert de werkgever en jou over eventuele aanpassingen en helpt bij het zoeken naar oplossingen. Voor een werkgever kan het moeilijk zijn om optimale begeleiding te geven op de werkplek als het even niet zo lekker loopt. De jobcoach kan dan de oplossing zijn om je te helpen om het arbeidsproces weer naar ieders tevredenheid op te pakken.

Reintegratie

Bemiddeling naar werk

Wanneer je door omstandigheden in een uitkeringssituatie terecht komt kun je je behoorlijk afhankelijk en alleen gaan voelen. De motivatie is er om te werken maar de weg die je moet bewandelen is vaak onduidelijk.
360° VoorWerk biedt mensen vanuit verschillende uitkeringssituaties een individueel en op maat afgestemd traject naar werk aan. Zo’n traject is altijd afgestemd op de persoon. Wij maken samen met jou een plan van aanpak, waarbij we bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van een screeningsinstrument. We onderzoeken daarmee je mogelijkheden op de arbeidsmarkt en bespreken welke wensen en verwachtingen jij hebt met betrekking tot werk. Vervolgens gaan we samen op zoek naar een geschikte baan.

Outplacement

Op zoek naar werk

Ben je op zoek naar een andere baan door omstandigheden waar je zelf veel of misschien juist weinig invloed op had? Dan kan dat je heel onzeker maken. Er komt immers een heleboel op je af. Je wil natuurlijk op een werkplek terecht komen waar jij je prettig voelt. Maar waar zou dat kunnen zijn? Die vraag kun je alleen beantwoorden als jij zelf scherp hebt wat je belangrijk vindt in een baan en kan benoemen welke kwaliteiten je hebt.


Onze hulp wordt altijd afgestemd op jouw huidige situatie. Je gaat ontdekken wat voor jou belangrijk is in een baan en hoe een passende baan eruit ziet. Door je te oriënteren op de arbeidsmarkt, ga je je eigen mogelijkheden ontdekken. Uiteindelijk gaan we beroepen koppelen aan de resultaten en informatie die je gedurende het traject hebt ingewonnen. In een outplacementtraject wordt ook aandacht besteed aan de sollicitatieactiviteiten.

Participatietraject

Werk fit worden

Iedereen mag en kan meedoen in onze maatschappij, maar door omstandigheden lukt dat soms even niet. Het kan zijn dat je door een ziekte of tijdelijke arbeidsongeschiktheid voor langere tijd niet aan het werk bent geweest. Hierdoor ontstaat bij jou misschien het gevoel er niet meer bij te horen. Hier kan je flink mee worstelen in combinatie met andere problemen in je privésituatie.
360° VoorWerk wil samen met jou aan de slag met een zo veel mogelijk praktisch gerichte aanpak. Het doel is om weer een eerste stap te zetten naar succesvolle deelname aan de maatschappij. Iedereen bevindt zich op een eigen ontwikkelingsniveau. Vanaf dat startpunt stellen we gezamenlijk ontwikkeldoelen op die aansluiten bij jou. Om maatwerk te kunnen bieden nemen jouw wensen en mogelijkheden natuurlijk een centrale plek in. Zo nodig wordt doorverwezen en/of samengewerkt met andere hulp- en dienstverleners.

mensen die wij hebben geholpen

Al enkele jaren heb ik begeleiding bij mijn werk van mijn Jobcoach. Zij komt wekelijks langs voor een gesprek met mij en/of met mijn leidinggevende. We bespreken mijn werkzaamheden, dingen waar ik tegenaan loop en doelen waar ik aan moet werken. Het uiteindelijke doel is dat ik steeds zelfstandiger en zonder extra begeleiding kan functioneren. De begeleiding van Nathalie heeft er mede voor gezorgd dat mijn werkgever tevreden is over mijn functioneren. Dit heeft geleid tot het krijgen van een vast dienstverband

K.v.H.

Ik heb inmiddels twee jaar begeleiding van Marianne. Wekelijks hebben wij een gesprek welke voor mij zeer intensief zijn. De gesprekken geven mij duidelijkheid en inzichten zodat ik daarna zelfstandig in mijn werk kan functioneren. Marianne een dappere vrouw die ondanks corona gewoon bij de mensen thuis komt is iemand met een flinke dosis gevoel voor humor en scherp van inzicht is. Een steun en toeverlaat op weg naar een zelfstandig functioneren op het werk.

F.v.H.

Ik ben opzoek naar een